Podcast update

OK, we’ve got a second episode up, with much better ones to come, including, hopefully, some rather heated discussions with a few interesting guests. Interestingly, if you click on the link above in Firefox, you are taken to the rss feed. If you do it in IE, you get an error. So, either use iTunes or FF.

The iTunes feed is up and running—you can see it on the right sidebar—it’s the white coat thingy.

I’ve found that I’m not compulsive enough to write code, but if I have to update an xml file once a week, well, I’ll dig deep for my inner compulsive self.

Comments

  1. #1 Abel Pharmboy
    December 21, 2008

    Hey chief, I admire you for taking on this technology. Pretty soon my daughter is going to be asking Little PalMD why I am not doing podcasts and such.

  2. #2 PalMD
    December 21, 2008

    I’d be happier with it if i knew what i was doing. Talking i can do. Apparently I can also screw up the syntax of a properly formatted xml file.

  3. #3 James F
    December 21, 2008

    Speaking of podcasts…anti-vaxers are featured on the latest “This American Life.” It’s disheartening because TAL is my favorite radio show – there’s too much of the “give both sides of the story” to it. It would be nice to get an expert reply to this episode.

  4. #4 Kent Sharkey
    December 21, 2008

    Line 38, you have two different types of quotation marks:

    type=’audio/mpeg”

    should be

    type=”audio/mpeg”

  5. #5 PalMD
    December 21, 2008

    Thanks, kent. I just fixed that and a whole bunch of other stoopid syntax errors. I think im up and running again, just waiting for my itunes ping to suck up my next cast.

  6. #6 terrence
    December 22, 2008

    The w3c has an online syntax validator for most of the formats they’ve standardized. The rss/atom one is here: http://validator.w3.org/feed/

  7. #7 PalMD
    December 22, 2008

    Looks like i got the code debugged…thanks folks.

  8. #8 John H.
    December 22, 2008

    Getting a 404 when I click the link.

  9. #9 John H.
    December 22, 2008

    Figured it out. You’re missing /podcast/ between whitecoatunderground.com and the name of the podcast. Fortunately, your server allows directory browsing, so I found it. Maybe you should disable that “feature” to keep nosy folks out.

  10. #10 PalMD
    December 22, 2008

    arghh!

  11. #11 PalMD
    December 22, 2008

    It should take you right to an rss feed when you click it…

  12. #12 PalMD
    December 22, 2008

    A-ha…in IE it sucks, but in a real browser like Firefox, it works great. Still debugging, but best bet is still via iTunes.

  13. #13 PalMD
    December 22, 2008

    A-ha…in IE it sucks, but in a real browser like Firefox, it works great. Still debugging, but best bet is still via iTunes.

  14. #14 MarkH
    December 22, 2008

    Agh. I can’t make it work either. Fix it Pal!

  15. #15 PalMD
    December 22, 2008

    If you hit that link in FF, it works great. If you do the itunes link, it works great. If you do it in IE, no go. The tech people at my server farm are giving me conflicting info of course.

  16. #16 terrence
    December 23, 2008

    Firefox, Opera, and (sometimes) Safari are smart enough to parse the data out of the RSS/Atom and show it in a pretty format. Explorer6 and Chrome, not so much. Explorer7 claims to have added support for this but I haven’t tested this personally.

    Regardless, as John H. pointed out, your feed is still broken because all of the links in the feed point to
    http://whitecoatunderground.com/podcast2.mp3
    and not http://whitecoatunderground.com/podcast/podcast2.mp3
    where you can actually find it. The same thing appears to be true for the first podcast as well.

  17. #17 PalMD
    December 23, 2008

    Thanks, terrence! I think that finishes the debugging!

  18. #18 MarkH
    December 24, 2008

    Yes, I was using firefox and still failing, now working.

  19. #19 Tim Murtaugh
    January 8, 2009

    This is a test…